St Bartholomew's Hospital, London

Client and Principal Designer

Maggie’s Trading Limited

Client Advisor and Advisor to Principal Designer

CDM Scotland

Executive Architect

JM Architects

Architect

Steven Holl Architects

Structural Engineer & Services Engineer

ARUP

Facade Engineer

ARUP

Principal Contractor

Sir Robert McAlpine

Construction Value

£1.6m

The works comprised the construction of a 3-storey cancer caring centre at St Bartholomew’s Hospital.

The structure is a branching concrete frame, the inner layer is perforated bamboo and the outer layer is matte white glass with coloured glass fragments.  The innovative glazed faced was constructed with capillary tubes and coloured interlayers and the building tops out in a public roof garden.  There is a basement level and a feature staircase integral to the concrete frame together with an access core and washroom facilities for users.